Hoe gaat een ooglaserbehandeling in zijn werk?

Hoe gaat een ooglaserbehandeling in zijn werk?
February 15, 2019 inyourface

Het laten laseren van je ogen is geen kleine ingreep en daarom is het altijd fijn om van tevoren precies te weten wat er gaat gebeuren. Hierdoor ben je optimaal voorbereid. De oogarts neemt de stappen altijd nog met je door. In dit artikel zetten we de stappen ook nog eens op een rijtje.

Vooronderzoek voor het ooglaseren

Voordat je een ooglaseroperatie kan ondergaan is het belangrijk dat je eerst een vooronderzoek ondergaat. Hierin stelt de oogarts vast of je in aanmerking komt voor een operatie. Het intakegesprek is nog gratis waarbij de oogarts kan aangeven of je in aanmerking komt. Vervolgens wordt in het volledige vooronderzoek vastgesteld welke behandeling het meest geschikt is en op basis daarvan wordt een behandelplan opgesteld.

Voorbereiding op het ooglaseren

Wanneer het behandelplan is uitgestippeld wordt de operatiedatum ruim van tevoren gecommuniceerd. Bij aankomst wordt je opgevangen in de kliniek en klaargemaakt voor de operatie. Voor de operatie worden tevens nog alle persoonlijke gegevens gecontroleerd. Wanneer dat in orde is worden de ogen verdoofd met speciale oogdruppels zodat je tijdens de operatie niets voelt.

De operatie

Het behandelplan wordt vervolgens helemaal ingevoerd in de computer zodat de laser juist is ingesteld. De behandeling zelf duurt niet zo lang. Dit duurt maximaal 30 seconden per oog. Gedurende deze tijd wordt het oog voor de veiligheid opengehouden met een speciaal instrument zodat je niet kan knipperen en de laser goed zijn werk kan doen. Zodra de behandeling eenmaal is afgerond zal de oogarts direct een controle uitvoeren. Wanneer de controle goed is verlopen en de verdoving is uitgewerkt mag je weer naar huis.

Nazorg bij ooglaseren

De nazorg bij ooglaseren bestaat uit medicatie en controles. De medicatie is in de vorm van oogdruppels. Hiervoor moet een strak schema worden gevolgd voor het toedienen van die oogdruppels. De eerste controle vindt al een dag na de behandeling plaats. Vervolgens een week, een maand, drie maanden en daarna een jaar. Wanneer na een jaar de ogen volledig zijn hersteld is het traject officieel afgesloten.

Style Switcher
Colours
Headers

NOTE: Vertical headers will not work on pages that have the naked header enabled