Buitenactiviteiten voor jou en je cliënt

Buitenactiviteiten voor jou en je cliënt
January 15, 2019 inyourface

Misschien is elke dag naar buiten gaan heel vanzelfsprekend voor jou, maar dit geldt lang niet voor iedereen. Denk bijvoorbeeld aan ouderen die vanwege een lichamelijke beperking niet zelf naar buiten kunnen om een luchtje te scheppen. Heb je een aantal uren per week over? Meld je dan aan als buddy. Dit is vrijwilligerswerk waarbij je af en toe leuke dingen gaat doen met een oudere. Nu hoef je niet elke week te broeden op een extreem origineel idee. Even naar buiten gaan en genieten van de omgeving is voor velen al een geluksmomentje.

Herinneringen ophalen

Is de oudere in de buurt geboren en getogen? Vraag dan of het een leuk idee is om een wandeling te maken in de omgeving langs het huis waar hij of zij geboren is, waar de school staat of stond en andere belangrijke plekken. Dit roept herinneringen op en zo komt het gesprek ook op gang. Zo hoor jij veel mooi verhalen over vroeger en het leven van een ander en bouwen jullie goed contact op. Komen meer mensen uit het project uit deze buurt en worden ze enthousiast van dit idee? Ga dan in groepjes op pad. Zo kunnen jullie verhalen uitwisselen over vroeger en nu.

Ontdek de natuur

Wanneer je langer de tijd hebt en het is mooi weer buiten, dan is dit de perfecte gelegenheid om de natuur verder in te trekken. Door samen van de natuur te genieten en extra vitamine D binnenkrijgen door het zonlicht zal jullie allebei goed doen. Willen jullie graag dieren spotten in de natuur? Neem dan een verrekijker mee. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, zo is het mogelijk om zelfs in te zoomen vanaf een grote afstand. Een verrekijker bestellen kan heel eenvoudig online, zodat je niet eerst uren op zoek hoeft te gaan naar de juiste specialist.

De dagelijkse dingen

Naast een wandeling voor de ontspanning, moeten de dagelijkse dingen ook gebeuren. Denk hierbij aan boodschappen doen of een bezoekje aan de sportles. Samen maken jullie hier een fijn gebeuren van. Ga tussen het boodschappen doen samen iets drinken bij een leuk restaurantje, of sluit de sportles af door samen ergens een hapje te gaan eten. Wanneer de oudere een keer niet naar buiten wil, dan is dat natuurlijk ook prima. Er zijn wat dat betreft ook genoeg leuke en creatieve activiteiten te bedenken waarbij jij leuk gezelschap kunt zijn.

Style Switcher
Colours
Headers

NOTE: Vertical headers will not work on pages that have the naked header enabled