Digitale portofoons, wat zijn de voordelen?

Digitale portofoons, wat zijn de voordelen?
May 24, 2018 inyourface

Iedereen kent de gebruikelijke walkie talkie. Een grote uitvinding destijds, waarmee veel bedrijven een efficiëntieslag wisten te maken. Vandaag de dag leven we in een digitale tijdperk met laptops, mobiele telefoons en tablet. Wat heb je nu nog aan een walkie talkie, zou je denken. Nou, net als jouw smartphone heeft ook de walkie talkie een flinke upgrade gekregen in de laatste jaren. Van een toestel waarmee je weinig kan doen tot een slim apparaatje. In dit artikel vertellen we meer over digitale portofoons, wat de voordelen zijn en wat de toegevoegde waarde is voor bedrijven.

De walkie talkie van vroeger

De walkie talkie is een andere benaming voor een portofoon. Het is een draagbaar toestel met een zend en ontvang optie. Portofoons worden al voor een lange tijd gebruikt: van bergbeklimmers tot grote bedrijven waarbij de interne communicatie via portofoons verliep. Zo zijn de walkie talkies altijd geschikt geweest voor recreatief en professioneel gebruik. In eerste instantie werd de walkie talkie gebruikt voor militaire doeleinden, maar al gauw werd het ook gebruikt door de zakelijke markt, en dan met name door grote bedrijven. Al snel kwamen de beperkingen van de walkie talkie op tafel. Zo was het bereik minimaal en was de verbinding niet altijd betrouwbaar. 

De portofoons van vandaag

De portofoons van vandaag de dag hebben een flinke upgrade gekregen. Het grootste verschil is dat alle gesprekken online verlopen. De meeste aanbieders van professionele portofoons maken gebruik van hun eigen netwerk, waardoor deze nooit overbelast zou raken. Technisch is het mogelijk om iemand aan de andere kant van de wereld te bereiken, maar de daadwerkelijke dekking wordt bepaald door de aanbieder van de portofoons. Daarbij zit er tegenwoordig ook een GPS op de portofoons. Dit maakt het mogelijk voor de centrale om te kijken waar de medewerkers zitten, wat efficiënter communiceren mogelijk maakt. Denk bijvoorbeeld aan transport. Voor medewerkers op de afdeling van de logistieke planning is het makkelijker om de situatie in te schatten wanneer je weet waar de chauffeurs zich bevinden.  

Hoe kan ik een portofoon aanschaffen?

Er zijn meerdere aanbieders van portofoons te vinden op het internet. Dit kan het lastig maken om een keuze te maken. Als eerst zou ik alle behoeften in kaart brengen. Wat heb je nodig om de communicatie tussen het personeel beter en efficiënter te laten verlopen? En hoeveel budget heb je hier voor over? Ga met meerdere aanbieders in gesprek en vergelijk verschillende offerte.

Style Switcher
Colours
Headers

NOTE: Vertical headers will not work on pages that have the naked header enabled